VyprVPN L2TP/IPSec-VPN-Setup voor OS X 10.5-10,7

Deze instructies zijn bedoeld voor Mac OS X 10.5-10.7 (Leopard, Snow Leopard en Lion).Lees de Mac OS X 10.8 (Mountain Lion) L2TP/IPsec Instructies.

Om het certificaat te installeren:

• Screenshot
  • Screenshot

Druk op de toetsen Apple + Shift + U (of ga naar de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Toepassingen'). Start de toepassing 'Keychain Access'.

• Screenshot

In het gedeelte Keychains, klik op Systeem. Van het menu Bestand, selecteer Importeren, vervolgens selecteer het gedownloade certificaat.

• Screenshot

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder van uw computer in.

• Screenshot

Voor het certificaatwachtwoord, type "goldenfrog" (Dit is hoofdlettergevoelig en heeft geen spatie).

• Screenshot

U ziet nu twee nieuwe certificaten in het wachtwoordbeheer van het systeem. Dubbelklik op elk certificaat, klik Vertrouwen en verander het dropdown menu in Altijd Vertrouwen.

• Screenshot

Ga naar 'Systeemvoorkeuren'. Onder 'Internet & Draadloos', klik op 'Netwerk'. Klik + (het plusteken). Selecteer 'VPN voor de interface', 'L2TP over IPSec' voor het VPN-type, en geef een beschrijvende naam voor de Servicenaam. Klik op 'Aanmaken'.

• Screenshot

Selecteer de pas aangemaakte VPN-verbinding. Voer een van namen van de gastheer van de VyprVPN serverlijst in het Serveradresveld. Type vervolgens uw Golden Frog-login (e-mailadres) in het veld 'Accountnaam'.

• Screenshot

Klik op Verificatie-instellingen en voer je Golden Frog-wachtwoord in het veld 'Wachtwoord' in. Onder machine-verificatie, klikt u op de radiale knop 'Certificaat'. Klik op de knop 'Selecteren' en kies het Golden Frog Client-certificaat.

• Screenshot

Klik op Geavanceerd, vink Stuur alle verkeer via de VPN-verbinding aan, klik dan op OK. Klik op Toepassen.

Installatie van het Golden Frog-certificaat vereist beheerdersrechten op uwcomputer.

1. Download het certificaat en sla het op.
  2. Druk op de Apple-toets + Shift + U (Of navigeer naar de to the Hulpprogramma'smap in deApplicatiemap)
  3. Importeer het certificaat
    • Open Keychain Access
    • In de Keychains-sectie, klik Systeem
    • Uit het Bestandmenu, selecteer Importeren, selecteer dan het certificaat dat u gedownload heeft. Voer uw wachtwoord in, dan voor het certificaatwachtwoord, type "goldenfrog" (Dit is hoofdlettergevoelig en heeft geen spatie).
    • U zult twee nieuwe certificaten in de Systeem Keychain zien. Dubbelklik op ieder elk certificaat, klik Vertrouw, en verander de dropdown naar Altijd vertrouwen

Het configureren van de L2TP/IPSec-verbinding:

1. In Systeemvoorkeuren, klik Netwerkinstellingen
    • Klik de Apple dan klik Systeemvoorkeuren
    • Onder Internet & Draadloos, klik Netwerk
  2. Klik + (de plus)
  3. Selecteer VPN voor de interface, L2TP over IPSec voor het VPN Type en typ een beschrijvende naam in als Dienstnaam
  4. Klik Creëer
  5. Selecteer de nieuw gecreëerde VPN-connectie
  6. Voer een van namen van de gastheer van de VyprVPN serverlijst in het Serveradresveld.
  7. Type uwGolden Frog Login (e-mailadres) in het Account Name veld
  8. Klik op Instellingen voor authenticatie
    • Type je Golden Frog wachtwoord in daarvoor gegeven ruimte
    • Bij Apparaat-authenticatie, klik je op de radio-knop om te Bevestigen. Klik op de knop Selecteren en kies bevestiging lidmaatschap
  9. Klik Geavanceerd, vink Zend alle verkeer over VPN connection aan, klik dan OK
  10. Klik Toepassen

Verbinding maken:

1. Klik op het VPN-icoontje in het menu
  2. Klik op Verbinding maken met je nieuwe VPN

De verbinding verbreken:

1. Klik op het VPN-icoontje in het menu
  2. Klik op Afmelden van je nieuwe VPN-connectie