VyprVPN PPTP VPN Setup voor Linux (Ubuntu)

Voordat u begint...

Installatie van VyprVPN vereist administratieve voorrechten op uw computer. Als u nog geen administratieve toegang op uw computer heeft, dan kan dit door uw IT afdeling verleend worden.

Als u nog vragen over de installatie of Golden Frog technische ondersteuning dient te bereiken, vul dan ons ondersteuningsformulier in.

Set-up de PPTP verbinding

1. Klap het menu voor verbindingen uit door te klikken op het pictogram van de omhoog/omlaag-pijl op de taakbalk van het systeem. Klik vervolgens op Aansluitingen Bewerken om het configuratiescherm voor Netwerkverbindingen te openen.
  2. Klik op de knop Toevoegen om een ​​nieuwe VPN-configuratie toe te voegen.
  3. Als wordt gevraagd om een type VPN verbinding te kiezen, kies Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) en klik op de knop Maken.
  4. Voer in het veld Verbindingsnaam: "VyprVPN (PPTP)" in
  5. In het veld Gateway, zet één van de host namen hier vermeld.
  6. In het veld Gebruikersnaam, enter uw login.
  7. In het veld Wachtwoord, enter uw wachtwoord.
  8. Klik op de knop Geavanceerd voor extra instellingen.
  9. Kies de Gebruik Point-to-Point encryptie (MPPE) box.
  10. Klik op de OK knop
  11. Klik op de knop Uitvoeren (u kunt om uw wachtwoord worden gevraagd om de configuratie beveiligd op te slaan)
  12. Start Netwerk Manager Opnieuw (De beste manier die we gevonden hebben om Netwerk Manager opnieuw op te starten is door een terminal te openen en "sudo restart network-manager" in te typen. Zo zullen al uw netwerkverbindingen ontkoppeld worden)

Breng een beveiligde verbinding tot stand

1. Op de taakbalk van het systeem, klik op het pictogram van de omhoog/omlaag-pijl om het menu voor verbindingen te openen.
  2. Ga met met uw muis naar VPN-verbindingen en selecteer VyprVPN (PPTP).
  3. Na een paar seconden verschijnt er een pop-up melding dat de verbinding tot stand is gebracht.
  4. U kunt uw IP hier controleren: https://www.goldenfrog.com/NL/whatismyipaddress