Wat is MTU?

MTU staat voor Maximum Transmission Unit en is een vast aantal  (in bytes) dat bepaalt welke de maximale grootte van het pakket is voor de overdracht van gegevens, met name Internet-verkeer. Dit is een belangrijk aspect van VyprVPN want er zijn een aantal scenario's waarin onjuiste of niet-overeenkomende MTU-instellingen op je netwerk en in de app problemen veroorzaken, zoals websites die niet kunnen worden geladen. In de meeste gevallen dien je de MTU-instelling niet aan te passen, tenzij anders geadviseerd door ons ondersteuningsteam om het probleem op te lossen.o

Je kan deze instelling indien dit nodig blijkt te zijn in het tabblad Gervorderd van de VyprVPN app wijzigen.

Je kan ook de toets MTU optimaliseren in het tabblad Gervorderd gebruiken om VyprVPN je netwerk te laten testen en de beste mogelijke MTU-instelling voor je OpenVPN en Chameleon verbindingen te vinden. De app doet dit door een tijdelijke tunnel te maken waarmee gegevenspakketten heen en weer kunnen gezonden worden met verschillende MTU grootte. Zodra een betrouwbare pakketgrootte is gevonden, zal het het overeenstemmend MTU-nummer instellen.