Internet Connection Sharing voor VyprVPN op Windows 7/8/10 (Bedrade)

De volgende methode kan gebruikt worden om je Windows computerVyprVPN connectie te delen met andere apparaten. Indien je van plan bentVyprVPN te gebruiken met andere apparaten zoals je  Apple TV of Roku box en geen VPN verbindingsinstelling in je router hebt, dan s dit een perfect aanvaardbaar alternatief.

Bitte nehmen Sie zur Kenntnis, dass Golden Frog beschränkten Support für diese Konfiguration offeriert. Konfigurationsanleitungen werden wie üblich ohne Gewähr auf Funktionalität geliefert.

Deze opzet werd geconfigureerd gebruikmakend van: Wifi router> Computer > Ethernet koord > Netwerk ingeschakeld toestel. De computer die gebruikmaakt van de gedeelde verbinding dient een Wifi netwerk adapter te hebben om een verbinding te maken met de internet router en een LAN Ethernet poort om verbinding te maken met het apparaat dat de VPN verbinding deelt.

1. Voer eerst de stappen uit die hier vermeld staan, om handmatige een PPTP of L2TP/IPsec verbinding op te zetten voor je  Windows 7 (of hoger) OS.

2. Nadat je de verbinding hebt opgezet, ga dan naar het controlepaneel > Netwerk & Internet > Netwerk & delen Center, en klik dan 'wijzig adapter instellingen' aan de linkerzijde.

3. Lokaliseer de PPTP of L2TP verbinding die je hier hebt gemaakt. Rechter muisklik op de verbinding, select 'eigenschappen', en klik daarna op de tab 'delen'.

4. Controleer het vakje voor “toestaan dat andere netwerk gebruikers verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer" en onder "thuisnetwerkverbinding " selecteer je de adapter naam voor je LAN Ethernet poort (voorbeeld: Lokale area verbinding). Controleer het vak "toestaan dat andere gebruikers de gedeelde internetverbinding controleren of uitschakelen". Klik op OK.

Nota: Windows zou automatisch de LAN adapter moeten configureren naar het IP adres 192.168.137.1 wanneer je DHCP gebruikt die is ingeschakeld en de internet verbinding deelt.

5. Controleer of je computer is verbonden met het internet via de wifi adapter. Klik op het netwerkicoon in de systeemlijst, klik op je VyprVPN verbinding onder 'inbellen en VPN', en maak dan verbinding.

6. Nadat de verbinding tot stand gekomen is, dien je een Ethernet koord van je computer (van de poort die gebruik maakt van de LAN adapter die je geselecteerd hebt om de verbinding te delen) te verbinden met het netwerk dat is ingeschakeld op je apparaat en die de verbinding deelt.

7. Dan zou het apparaat dat verbinding zoekt moeten verbonden zijn via de VyprVPN verbinding! Indien je het hebt opgezet als een nieuwe verbinding op je apparaat, gebruik dan automatische IP instellingen (eg Playstation 4).