VyprVPN IPsec VPN setup voor BlackBerry 10

Geconfigureerd op een BlackBerry Q10 met 10.3.2.556

Houd er rekening mee dat Golden Frog slechts beperkte ondersteuning biedt voor dit platform. Instructies voor setup worden geleverd zonder garantie op functionaliteit.

Installatie van het certificaat:

1. Voordat de verbinding kan worden geconfigureerd dien je het bijpassende beveiligingscertificaat te installeren uit onderstaande link.

Klik hier om het VyprVPN clientencertificaat te downloaden.

Het wordt aanbevolen om met behulp van de browserapp van het apparaat het certificaat te downloaden en installeren. Je kunt ook van een cloudopslagdienst naar keuze gebruikmaken om het certificaat naar je apparaat te krijgen.

1. Nadat het certificaat gedownload is of in de opslagdienst in de cloud is geplaatst navigeer je naar: Settings (Instellingen) > Security and Privacy (Beveiliging en privacy)> Certificates (Certificaten) > '+' Import (Importeren)

Als je van een cloudopslagdient gebruikmaakt:

1. Tik op het Menu-icoontje rechtsonderin
  2. Selecteer je cloudopslag app
  3. Selecteer het goldenfrog-client.p12 certificaat

Als je het certificaat via de browser-app hebt gedownload:

1. Ga naar File Manager (Bestandsbeheer) > downloads
  2. Selecteer het goldenfrog-client.p12 certificaat
  1. Nadat je het certificaat goldenfrog-client.p12 hebt geselecteerd en geopend, word je om een wachtwoord gevraagd. Het wachtwoord is goldenfrog

Let op: Dit wachtwoord is hoofdlettergevoelig en is helemaal in kleine letters.

1. Nadat je toegang hebt verkregen tot het certificaat klik je op "Import All" (Alles importeren) rechts bovenin je scherm.

Instellen van de VPN-verbinding:

1. Om de VPN-verbinding in te stellen, ga je naar Settings > Networks and Connections > VPN(Instellingen > Netwerken en verbindingen > VPN) en druk je op de knop Add VPN Profile(VPN-profiel toevoegen).
  2. Configureer het VPN-profiel volgens onderstaande instellingen.
  • Profielnaam: VyprVPN (of een naam van je keuze)
  • Server address: Je gewenste serverlocatie hier
  • Gateway Type: Cisco IOS with Easy VPN Server
  • Authentication Type: XAUTH-PKI
  • Allow Untrusted Certificate: Prompt
  • CA Certificate: All CA Certs
  • Client Certificate: goldenfrog-client
  • Hardware token: Off
  • Username: Je Golden Frog e-mailadres
  • Password: Je Golden Frog wachtwoord
  • Advanced: houd de standaardinstellingen

Je setup zal er dan zoals het onderstaande screenshot uit moeten zien:

Het starten en stoppen van een verbinding:

1. Tik in Settings > Networks and Connections > VPN (Instellingen > Netwerken en verbindingen > VPN) op het door jou aangemaakte profiel om te verbinden. Om de verbinding te beëindigen houd je het profiel ingedrukt en kies je de optie om de verbinding te stoppen (disconnect).
  2. Je kan je IP-adres nagaan op onze IP checker webpagina.
  3. Geniet van VyprVPN op je BlackBerry 10!