Cos'è il livello di dettaglio?

Il livello di dettaglio, relativo a OpenVPN (e Chameleon), è la quantità di dati acquisiti nei log per scopi come il debug e la risoluzione dei problemi. Questa informazione è utile solo per il nostro team di assistenza nel risolvere i problemi dei clienti, ma potrebbe essere utile per gli utenti di livello avanzato e per i tentativi di debug personale.

Il livello di dettaglio nell'App VyprVPN è livello log 3, il quale è sufficiente ad acquisire le informazioni più critiche. Di norma, più alto è il livello di dettaglio, più le risorse di sistema dovranno registrare quella informazione. Ciò potrebbe comportare una performance ridotta della VPN. Pertanto, suggeriamo di regolare solo dal livello di default, se necessario, reimpostandolo al livello log 3, una volta finito il test.

È possibile regolare il livello di dettaglio nella scheda Avanzate delle App VyprVPN sul desktop. Segue una spiegazione dei diversi livelli di dettaglio. Inoltre per informazione personale, ogni livello contiene anche le informazioni dei livelli precedenti.

Livello log 0: registrati solo errori irreversibili.

Livello log 1: Default informational messages, link errors from main event loop, errors from encrypt/decrypt, TLS control channel errors, hostname resolve errors, compression errors, packet replay errors, TCP stream error requiring restart, server import option errors, multi-client server errors, event.[ch] errors, push/pull errors, packet_id persist errors, fragmentation errors, and bad struct alignments.

Livello log 2: Data & control channel handshakes, socket and TUN/TAP close, http proxy control packets, struct argv errors.

Livello log 3: Low frequency info from tls_session routines, simulated outage info from gremlin module, print message after key generation, routes added and deleted (don't mute), debugging info from TUN/TAP driver, certain restart messages, push/pull info, ifconfig pool info, user/pass auth info, point-to-multipoint low-freq debug info, plugin calls, --management info, arming of scheduled exit, route quota exceeded messages, socket/tun/tap buffer sizes, messages related to --port-share option, and packet filter informational messages.

Livello log 4: All parameters on program initiation, options compatibility string, miscellaneous low-frequency debug info, DHCP options binary string, mbuf.[ch] routines, PACKET_TRUNCATION_CHECK, packet filter dropped a packet, point-to-multipoint packet drops, medium frequency multi messages, x509-track attributes on connection, medium frequency init messages, terse MTU info, MD5 hash of option compatibility string, low-freq packet-id debugging info, and medium-freq packet-id debugging info.

Livello log 5: Stampa 'R' o 'W' per stdout per leggere/scrivere.

Livello log 6: TCP/UDP reads/writes (terse), TUN/TAP reads/writes, TAP-Windows driver debug info, and client NAT debug info.

Livello log 7: Data channel encryption keys, data channel key source entropy, low frequency info from reliable layer, fragment debugging info, freq win32 I/O debugging info, MTU debugging info, medium-freq multi debugging info, MSS adjustments, adaptive compression state changes, <connection> list info, parms & env vars passed to scripts, routing table and adapter list, verbose route.[ch] output, no TLS state for client, Win32 semaphore waits (low freq), Win32 semaphore waits, test_file() calls, --management debug info, verbose plugin calls, socket.[ch] debugging info, PKCS#11 actions, verbose struct alignment info, PACKET_TRUNCATION_CHECK verbose, PING send/receive messages, port share proxy debug, AUTO_USERID debugging, information on key selection for data channel, parse_line() errors in argv_printf %sc, detailed info from crypto.c routines, packet-id debugging info, packet filter dropped a broadcast packet, and packet filter debugging, must also define PF_DEBUG in pf.h.

Livello log 8: Detailed description of each handshake, limited info from tls_session routines, interval.h debugging info, scheduler debugging info, verbose info from gremlin module, detailed info from reliable routines, and detailed info from event waits, debug info from mtcp.c.

Livello log 9: Detailed info from TLS routine, compression info, all tun/tcp/udp reads/writes/opens, before/after encryption packet content, when no data channel send-key exists, packet-id persist debugging info, link reads/writes with greater verbosity, TCP stream debug info, win32 I/O debugging info, and PKCS#11 debugging.

Livello log 10: Traffic shaper info.

Livello log 11: Win32 registry debugging info and OpenSSL locks.