Oplossen van problemen met lage snelheden

We gaan er prat op dat wij al onze klanten een snelle, veilige VPN dienst kunnen aanbieden. We beperken je connectie nooit of passen geen tarief limiet toe. Indien je vindt dat je VyprVPN snelheden niet zijn wat je er van verwacht had, zijn er verschillende dingen die je kan doen om de diagnose te stellen en het probleem op te lossen.

Eerst, een beetje algemene informatie waarmee je rekening dient te houden voor wat je VPN verbindingssnelheid betreft:

Je moet rekening houden met een snelheidsverlies wanneer je verbinding zoekt met een VPN service, en VyprVPN is geen uitzondering. Elke databyte verzonden over ons netwerk vereist encryptie, welk een extra prestatieverlies met zich meebrengt door het opladen. In het algemeen gesproken, hoe verder je verwijderd bent van de VPN server, hoe trager de verbindingen zijn die je zal krijgen. Hoe langer gegevens dienen te reizen, hoe hoger de wachttijd is, en daardoor vertragen de snelheden.
VyprVPN rekent op je onderliggende internet connectie, indien je dus een trage internetverbinding van je ISP hebt om te beginnen, dien je er van bewust te zijn dat je meer merkbare vertraagde snelheden zal hebben wanneer je VyprVPN gebruikt. Indien je internetverbinding te maken heeft met een ISP probleem zoals pakketverlies of beperking, verwacht dan een degradatie van je VPN prestatie of problemen bij het verbinden. Wat kan ik doen om mijn snelheden te verhogen?

Volg de onderstaande stappen om er in te slagen snelheidsproblemen op te lossen:

1. Wees er zeker van dat de server waarmee je verbinding zoekt geen hoge ping tijd heeft

Al onze apps bevatten een ping test toets (indicator pictogram) in de serverlijst. Indien je op deze toets duwt, zal hij al onze servers pingelen. Voor optimale prestaties, sluit je best aan tot servers die groene ping tijden weergeven, daarna tot de gele. Indien de snelheid voor jou belangrijk is, is het aangeraden de rode ping tijden te vermijden.

2. Probeer te verbinden met een dichterbij gelegen server locatie.

Servers locaties die dichterbij liggen zouden betere ping tijden dienen te tonen en minder wachttijd, in de meeste gevallen zouden zij dus sneller moeten zijn dan de serverlocaties die verder bij je vandaan zijn.

3. Vernieuw je lokale netwerk, als je toegang hebt tot de modem of router.

Het vernieuwen van je lokale netwerk, kan mogelijke onderliggende problemen oplossen zoals pakketverlies en in het algemeen een techniek voor de eerste hulp bij het oplossen van problemen. Volg onderstaande eenvoudige stappen:

1. Verwijder de stroomkabels uit de modem en router*
2. Wacht 30 seconden en plug de modem in
3. Wacht 30 seconden en plug de router in
4. Wacht 30 seconden, je netwerk is nu vernieuwd.
* Indien je een router/modem combinatie hebt, dien je enkele dit apparaat te ontkoppelen.
5. Probeer een verschillende VPN protocol.

Dit wordt makkelijk bereikt indien je de VyprVPN desktop app gebruikt op je Windows of Mac apparaat. Afhankelijk van uw account plan, kan je kiezen tussen PPTP, L2TP/IPSec, OpenVPN (160-bit en 256-bit) en Chameleon. Meer algemene informatie met betrekking tot onze aangeboden protocols kan je hier vinden.

In het algemeen gesproken, is hoe lager de versleutelingsgraad, hoe hoger de snelheden. Dit is niet het geval voor iedereen, gezien dit afhangt van de specificaties van je toestel en het netwerk. Het is echter aanbevolen om een ander protocol te gebruiken om problemen met het apparaat of netwerk uit te sluiten.

Aanbevolen protocols voor hogere snelheden: PPTP, OpenVPN 160-bit

Aanbevolen protocols voor een hogere veiligheid, maar mogelijk tragere snelheden: L2TP/IPSec, OpenVPN 256-bit, Chameleon.

De Android applicatie gebruikt OpenVPN 256-bit en Chameleon, terwijl het iOS applicatie gebruikt maakt van het IPSec protocol. Je kan proberen protocols in the Android app te wijzigen om te zien of Chameleon OpenVPN overtreft(of vice versa), maar je kan het protocol in de iOS app niet wijzigen.

Wij bieden in onze handmatige installatie pagina verschillende protocols aan op verschillende toestellen indien je een ander protocol wenst uit te testen via een handmatige verbinding. Je zal bijvoorbeeld, een PPTP dienen in te stellen op je iOS apparaat om het protocol te testen.