Internet delen van connectie voor VyprVPN op Mac OSX

De volgende methode kan gebruikt worden om je Mac's VyprVPN verbinding te delen met andere apparaten via Wifi. Indien je het gebruik beoogt van VyprVPN met apparaten zoals je Apple TV of Roku en je hebt geen VPN geïnstalleerd op je router, dan is dit een goed aanvaardbaar alternatief.

Noteer aub dat Golden Frog een beperkte ondersteuning biedt voor deze configuratie. Installatie instructies worden gegevens zoals ze zijn met geen garantie tot een goede functionaliteit.

Voorwaarde: je Mac dient verbonden te zijn via Ethernet met je modem of router om de VyprVPN verbinding te kunnen delen via Wifi.

1. Zet handmatig een PPTP of L2TP/IPSec connectie op. Deze installatie werkt momenteel nog niet met OpenVPN of Chameleon en werkt het beste wanneer ene oorspronkelijke OSX VPN connectie wordt gebruikt.

2. Verbinden met VyprVPN met de laatst opgezette verbinding.

3. Open systeem voorkeuren.

4. Ga naar delen.

5. Selecteer internet delen.

6. Voor "deel je verbinding vanaf", selecteer de naam van de VyprVPN verbinding dat je gemaakt hebt in de 1ste stap.

7. Voor "Naar computers gebruiken, "selecteer Wifi.

8. Klik op Wifi opties en ken het netwerk een naam naar keuze toe. Je maakt nu een nieuw draadloos netwerk aan voor je apparaat om mee te verbinden. Het is aanbevolen om de Beveiliging wijzigt in WPA2 persoonlijk en dit beveiligt met een paswoord.

9. Check het vakje naast internet deling om met het delen van de verbinding te starten. Kllik op start indien een waarschuwing wordt weergegeven.

10. Maak met behulp van het apparaat waarop je VyprVPN wenst te gebruiken, vind het nieuw opgezette Wifi netwerk en maak verbinding hiermee met je gekozen paswoord.

11. Het apparaat zal de gedeelde VyprVPN verbinding via Wifi gebruiken!

Nota: het draadloos netwerk dat je hebt opgezet via internet delen zal zichtbaar zijn op je apparaten telkens je de verbinding gebruikt die je in stap 1 hebt opgezet. Indien je de naam van het Wifi netwerk dat je hebt opgezet voor het delen niet kan terugvinden, wees er dan zeker van dat de VyprVPN connectie die je hebt opgezet actief is en het internet delen juist is geconfigureerd.